Mozdul a Keri
Iskolai Sportnap

2015. szeptember 4-6. 

Riclerné Jedlicska Judit

testnevelő tanár beszámolója 

 

Galéria 

     

Az időjárás kedvezett az iskolai sportnapnak. Reggel 8 órakor iskolánk összes tanulója és tanára egy közös zenés bemelegítésen vett részt. Ezután a már előre beosztott csapatok elindultak a helyszínekre.

Diákjainknak ötféle program közül lehetett választani.

1, Az akadályversenyen 6 állomáson küzdhettek meg egymással a hat főből álló csapatok. Először iskolánk ebédlőjében menetlevelet készítettek, majd egy térképpel indulhattak útnak a Kálvária lépcsőjéhez, ahol fel kellett öltözniük különböző ruhákba és fotót kellett készíteni. A harmadik állomás a Kálvária tetején volt ügyességi feladatokkal és találós kérdésekkel. A következő helyszín az országzászló volt, ahol négyütemű fekvőtámaszt kellett végezniük a csapat tagjainak. Ezt az állomást egy ügyességi verseny követte a Karancs utcában. A hatodik és egyben utolsó állomáson műveltségi kérdésekben kamatoztathatták tudásukat tanulóink. A végén nagyon vidáman és élményekkel gazdagodva tértek vissza az eredményhirdetésre az iskolába.

2, A floorball bajnokság az 5+1 fős csapatokkal két helyszínen zajlott, iskolánk piaci, nagy tornatermében és a kis tornateremben. A Keris diákok egyre nagyobb érdeklődést mutatnak az új sporteszközök iránt. Az első mérkőzéseken még sokszor csattantak az ütők, de a döntő játszmákban tanulóink már izgalmas csatákat vívtak.

3, A frizbi verseny iskolánk salakos pályáján zajlott, 5+1 fős csapatokkal osztályonként. A játék az új és sokak számára ismeretlen szabályok miatt kissé nehézkesen indult, de ennél a programnál is a végső megmérettetések izgalmasnak bizonyultak.

4, A kerékpáros ügyességi versenyen szlalom versennyel és célba dobással mérhették össze tudásukat az osztályonként négy főből álló csapatok. A legvégén pedig az iskola körül kellett egy kört minél gyorsabban teljesíteni a tanulóknak.

5, A kispályás labdarúgó bajnokság vonzotta a legtöbb csapatot. A fiúkon kívül egyre több lányt is érdekel ez a sportág. Kibéreltük a sportcentrum két pályáját. Tanulóink jól előkészített pályákon kamatoztathatták labdarúgó tudásukat.

 

A nap végén tanárok és diákok pirospozsgás arccal és teljesen feltöltődve, mozgásos élményekkel gazdagodva indultak haza.